Väliaikatiedotetta MP-veroasiassa

19.11.2016

MMAF:n hallituksessa päätimme jo moottoripyörien verotuksen ilmaantuessa pinnalle hallituksen suunnitelmissa, että pirujen maalailu seinille ja klikkiotsikoihin päätyminen ei ole meidän tiemme vaikuttaa asiaan.

Päätimme tosiaan tutkia veroa tarkemmin ja julkaisimme OTK Teemu S. Lindforsin meille tekemän muistion ”Moottoripyörien käytön verotus ja hyvän verolainsäädännön ominaisuudet”, taustoittaaksemme rakentavaa dialogia virkamiesten, kansanedustajien ja ministereiden kanssa. 

Muistion valmistuessa toimme sen maltillisesti julkiseksi ja lähdimme keskustelemaan aiheesta sidosryhmien kanssa. T'ähän mennessä asia on edistynyt positiivisessa hengessä, meitä ja Teemu S. Lindforsin muistiota on kiitelty hyvästä taustoituksesta asiaan ja olemme huomanneet että jopa yllättävät tahot päättäjistä ovat kiinnostuneita meille tärkeästä asiasta, jota teemme harrastajia ja suomalaista moottoripyöräelinkeinoa varten. 

Yksi esimerkki konkreettisesta tekemisestä on se, että olemme lähestyneet joka ikistä kansanedustajaa ja ministeriä henkilökohtaisesti keskustelua avaten. Toivomme että rakentava suhtautuminen puolin ja toisin vie lopulta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Nykyinen hallitus sidosryhmineen lähti hienosti norminpurkutalkoisiin aikaisemmin, mm. mahdollistamalla MMAF:n aloitteesta omavalmistemoottoripyörien rekisteröimisen. 

Tiedotamme aihepiiristä lisää sitä mukaa kun asiat etenevät. 

Sakari Mäkinen,

Puheenjohtaja

Modified Motorcycle Association of Finland ry